Xerrada, taula de treball i tast de productes de proximitat.

El dia 14 de setembre de 2023, tindrà lloc a la Sala d’actes de la Casa Flors Sirera, la 2a Jornada oberta del projecte per a la transició agroecològica de Manresa. Un espai que girarà entorn les Estratègies i bones pràctiques per garantir el relleu agrari i facilitar l’accés a la terra a Manresa i on el Rebost del Bages  —projecte adscrit a la Xarxa de Productes de la Terra de la Diputació de Barcelona— ha aportat el seu coneixement i experiència.

L’acte arriba després d’un any de treball que va culminar amb la presentació el passat mes de gener de la Diagnosi tècnica del sistema alimentari de Manresa. Un projecte liderat per l’Anella Verda de Manresa i Arran de terra, en el marc de l’objectiu de Transició agroecològica de Manresa.

Promoure la Transició Agroecològica vol dir transformar el sistema agroalimentari local per fer-lo més sa, just i sostenible; ajudar el sector primari a millorar la viabilitat econòmica, ecològica i social dels seus projectes de producció agropecuària; fomentar la instal·lació de noves iniciatives agroramaderes i altres projectes vinculats a l’agricultura i l’alimentació sostenibles i promocionar el consum de productes locals, justos i agroecològics.

Per acomplir aquests objectius s’està implementant la metodologia de la Dinamització Local Agroecològica. És a dir, dinamitzar la posada en marxa d’un procés ampli i transversal de participació ciutadana, estructurat en diverses fases de treball, per a que siguin els propis agents del territori els que identifiquin els reptes als que cal fer front i les línies de treball que cal engegar per promoure la Transició Agroecològica de Manresa.